Loods 24 herdenking

Onze school heeft het monument “Loods 24”aan de Stieltjesstraat geadopteerd.
Dit monument staat op de plek waar vandaan Joden in de Tweede Wereldoorlog naar de concentratiekampen werden gedeporteerd. Op de plaquette bij dit monument staan de namen gegraveerd van 686 gedeporteerde kinderen in de leeftijd van  0 tot 12 jaar. Elk jaar leggen de leerlingen vangroep 8 bloemen neer ter nagedachtenis.
Tijdens deze bijeenkomst lezen zij ook zelf gemaakte gedichten voor. Ouders en belangstellenden zijn bij deze herdenking (monument Stieltjesstraat) aanstaande vrijdag 30 april 13.30 uur van harte welkom (denk aan de 1,5 meter afstand).
We het vinden belangrijk dat we de kinderen meegeven waarom leven in vrijheid zo belangrijk is en dat je ongeacht je afkomst, geloof, huidskleur, etc. nooit 'meer of minder' bent dan een ander en dat je een ieder respecteert en als volwaardig mens aanziet.